Kronika zániku Evropy : 1984-2054 - Vondruška, Vlastimil, 1955-
Rozsáhlá románová freska populárního spisovatele mapuje události na evropském kontinentu přibližně za posledních pětatřicet let a zároveň předkládá hypotézu, kam se bude vývoj v této části světa ubírat v příštím, časově totožném období.