Na vlastní pěst - Rozkovec, Patrik (Původní česká detektivka, 2014)
Michal Horák je úspěšný advokát. Jednoho dne najde ve své kuchyni manželku Irenu v tratolišti krve, přivolaný lékař konstatuje násilnou smrt. I když do domu nikdo násilně nevnikl, není Michal podezřelý, neboť na dobu její smrti má alibi - měl zrovna schůzku s pozdějším vyšetřovatelem Ireniny vraždy. Zůstává mimo nebezpečí i poté, co přizná, že manželství bylo již delší dobu v troskách.