Provence od A do Z - Mayle, Peter, 1939- (Argo, 2014)
Z každé maličkosti, kterou můžeme spolu s autorem objevovat a obdivovat na francouzském venkově, na nás dýchá pohoda a vlídný humor. Do pestré směsice zážitků patří zpívající ropuchy v St. Pantaléon či přednáška na téma pastis. Neobvyklý slovník, jenž skvěle poslouží jako barvitý doplněk jakéhokoliv průvodce po francouzské Provenci