Jiří Mucha - Šopovová, Jolana (Jolana Šolopovová, 2011)
Jiří Mucha - to je několik životů, které jsou poznamenány dějinami této země. Na pozadí dějů 20. století zachycuje autorka spíše pravděpodobnou tvář, a to skládankou událostí, textů, korespondence a vzpomínek na muže, který si nepřestal ve světě vytvářet svobodný prostor a zároveň hledal lásku, spojitosti a trvalé hodnoty.