Podivné hry : román o inspektoru Rebusovi - Fialová, Jitka, 1957- (Class, 2006)
V Edinburghu zmizela studentka z rodiny velmi bohatých a vlivných bankéřů, o případu se proto rozepisuje tisk a policie nasazuje všechny síly. Pátrání po pohřešované se naneštěstí nemá čeho chytit.Detektiv inspektor John Rebus cítí v kostech, že nešlo o obyčejný útěk z domova.Objeví se dvě stopy: dřevěná panenka v rakvi položená u vodopádu ve vesnici poblíž Edinburghu a v počítači pohřešované e-maily svědčící o tom, že úspěšně řešila úkoly záhadné internetové hry.Ve Skotském muzeu uchovávají několik takových rakví s panenkami už z roku 1836 a po více než stu letech se našly další; kdo na dávnou tradici navázal? Opravdu je zde souvislost s hledanou dívkou? Má snad rakev naznačit, že došlo k vraždě? John Rebus řeší polovinu případu spojenou s minulostí, zatímco jeho mladá kolegyně Clarkeová luští hádanky na internetu. Dovede ji hra k tajemné osobě v pozadí dřív, než bude spáchán další zločin?